1 Reply Latest reply on Jul 8, 2013 5:37 AM by andreas.kampmann

    mgls_v9-9_3-1-0.ixl on RHEL 6

    andreas.kampmann

      Hello,

       

      I am trying to get mgls_v9-9_3-1-0.ixl working for my recently generated license set.

      lmgrd starts up, but mgcld does not.

       

      I have checked the log file:

       

      16:22:54 (mgcld)     ==>INCREMENT znview mgcld 2014.060 30-jun-2014 15 4E829B33109DF97C1138 \

          VENDOR_STRING=9F8D1C26 SN=40311802 SIGN2="1749 8639 2C62 DA2E \

          5ADA A3DB F46B 0B9C 0D3E F46F 8CA6 F335 861E E2AF D6FA 1EF0 \

          0457 FCA7 BF0D F723 68DF 9300 7F29 84F1 3985 B253 8FA6 FA5F \

          4EF1 A683"

      16:22:54 (mgcld) License server system started on secw33.eto.fh-koeln.de

      16:22:54 (mgcld) No features to serve, exiting

      16:22:54 (mgcld) EXITING DUE TO SIGNAL 36 Exit reason 4

      16:22:54 (lmgrd) mgcld exited with status 36 (No features to serve)

      16:22:54 (lmgrd) mgcld daemon found no features.  Please correct

      16:22:54 (lmgrd) license file and re-start daemons.

      16:22:54 (lmgrd)

      16:22:54 (lmgrd) This may be due to the fact that you are using

      16:22:54 (lmgrd) a different license file from the one you expect.

      16:22:54 (lmgrd) Check to make sure that:

      16:22:54 (lmgrd) /opt/tools/mentor_lic/etc/cust/mgc/mgc.licenses

      16:22:54 (lmgrd) is the license file you want to use.

      16:22:54 (lmgrd)

       

      I have checked for necessary libraries to be installed (with i686 support):

      [root@secw33 /]#  find . -name "ld-lsb*" -print

      ./lib/ld-lsb.so.3

      ./lib64/ld-lsb-x86-64.so

      ./lib64/ld-lsb-x86-64.so.3

      [root@secw33 /]#

       

      I habe tested lmutil reading the hostid as used for lmgrd

      [65]mentorgr@secw33> lmutil lmhostid

      lmutil - Copyright (c) 1989-2013 Flexera Software LLC. All Rights Reserved.

      The FlexNet host ID of this machine is ""e89a8f9232ba e89a8f9232bb""

      Only use ONE from the list of hostids.

       

      For security I am running lmgrd as non-root process. This works well for two other

      application I am running on the same system.

       

      Does anyone has an idea where to probe further ? Or does anyone has experience how to overcome

      this problem ?

       

      Thanks in advance

       

          Andreas

        • 1. Re: mgls_v9-9_3-1-0.ixl on RHEL 6
          andreas.kampmann

          UPDATE

           

          I got it working. All works as desired.

          Reason for all that trouble: the set of licences had been split in TWO parts both referring to the same machine !

          There was NO reference in the file header to that second SERVER definition hunderts of lines further down in the license file.

          Took me roughly 2 hours for testing and checking !